Populaire producten bij luizen


Op onze site staan 5 producten tegen luizen. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle producten

Informatie bij luizen


We hebben alle informatie rondom luizen voor je verzameld. Alles over luizen
75% Zelfzorgscore
Verloop van luizen

Deze aandoening kent geen verloop. Blijven de klachten (onaangenaam) aanhouden neem contact op met uw huisarts.

Wat is luizen?

Hoofdluis is een parasiet en blijft in leven door via je hoofdhuid bloed op te zuigen, vandaar dat het hoofdluis genoemd wordt. Als je last hebt van luizen, leven er kleine beestjes op de warme, behaarde plekken op je hoofd. Achter je oren bijvoorbeeld of in je nek. 

Hoofdluis is niet schadelijk voor je gezondheid, hooguit heel erg vervelend vanwege de jeuk die ze veroorzaken. Maar snel handelen is geboden, wil je het probleem tegengaan. Want één hoofdluis leeft ongeveer een maand en kan iedere dag 5 tot 6 eitjes leggen. Uit die luizeneitjes, ook wel ‘neten’ genoemd, vormen zich weer nieuwe hoofdluizen. Je snapt dus de haast!

Tips bij luizen


Op onze site staat 1 tip tegen luizen. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips

Voortdurend kammen en wassen met de speciale shampoo. Alles jassen buiten laten ophangen en speciale wasmand inrichten.

Kammila
24 juli 2020
1

Veelgestelde vragen bij luizen

  • 1. Waarom jeuken luizen?

    Het hebben van luizen jeukt omdat de diertjes zich meerdere malen per dag voeden met bloed. Tijdens het zuigen van minimale hoeveelheden bloed veroorzaakt het speeksel van de luis. De jeuk wordt dus niet veroorzaakt door rondlopende luizen.

  • 2. Waarom bestaan luizen?

    Hoofdluizen hebben geen functie. Het enige waar de hoofdluizen voor ‘dienen’ is overleven en zich voortplanten. Hoofdluis komt al duizenden jaren op aarde voor.

  • 3. Hoe kam je hoofluis uit?

    Heb je luizen ontdekt, gebruik dan de netenkam om hoofdluis te verwijderen. Het controleren gaat als volgt: 1. Breng ruim crèmespoeling in het har en spoel dit niet uit 2. Kan de knopen en klitten uit het haar met en gewone kam 3. Houd het hoofd voorover boven een wasbak en kam het haar van achteren naar voren met een fijntandige kam tegen de schedelhuid aan; start bij het ene oor en schuif na elke kambeweging op richting het andere 4. Veeg tussendoor de kam regelmatig aan een witte papieren servet of zakdoek en kijk of er luizen op het papier zichtbaar zijn 5. Spoel de crèmespoeling uit

Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina

Overzicht bij luizen, hoofdluis

Volledig overzicht met tips, informatie en producten bij luizen. Geschreven door consumenten en de redactie.