Populaire producten bij maagzuur brandend


Op onze site staan 6 producten tegen maagzuur brandend. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle producten

Informatie bij maagzuur brandend


We hebben alle informatie rondom maagzuur brandend voor je verzameld. Alles over maagzuur brandend
69% Zelfzorgscore
Verloop van maagzuur brandend

Deze aandoening kent geen verloop. Blijven de klachten (onaangenaam) aanhouden neem contact op met uw huisarts.

Wat is maagzuur brandend?

Brandend maagzuur is een spijsverteringssap met een hele hoge zuurgraad. Een vervelende aandoening, maar hoe ontstaat brandend maagzuur eigenlijk? Maagzuur ontstaat allereerst in je maag, waar het aangemaakt wordt om tijdens de spijsvertering bacteriën in de voeding te doden. Heb je last van brandend maagzuur, dan stroomt de zure maaginhoud te vaak terug de slokdarm in. Een vervelende situatie, want je slokdarm is er niet tegen bestand. Iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur. Maar komt het vaak voor, dan is het verstandig om actie te ondernemen.

Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur?

Dé oorzaak van brandend maagzuur bestaat niet. Vaak zijn er meerdere oorzaken die ervoor zorgen dat je last hebt van brandend maagzuur. Wij sommen de meest voorkomende voor je op:

  • Iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur, bijvoorbeeld na het eten. Vooral na een zware, vette maaltijd is de druk verhoogd. Maar die hogere druk kan ook met overgewicht, zwangerschap, roken of het dragen van te strakke kleding van doen hebben. 

  • Voeding zoals scherpe kruiden, citrusvruchten, ui en vet kunnen brandend maagzuur veroorzaken. 

  • Door ouderdom kan de sluitspier verslappen. Dat maakt oprispingen mogelijk. 

  • Overgewicht.

  • Ook een middenrif breuk kan de oorzaak van maagzuur zijn. De sluitspier tussen je slokdarm en maag werkt dan niet meer optimaal, en staat te vaak open.

  • Brandend maagzuur wordt ook met stress in verband gebracht. De maag maakt immers meer zuur en andere sappen aan wanneer je je in een stressvolle situatie bevindt.

Is maagzuur besmettelijk?

Nee, brandend maagzuur, is niet besmettelijk. Het is immers het (vervelende) product van een proces dat zich in jouw lichaam afspeelt. De oorzaak ligt niet in een virus of bacterie. 

Hoe lang duurt maagzuur?

Het verloop hangt compleet van de oorzaak van het probleem af. Brandend maagzuur kan in beginsel geen kwaad. Als de oorzaak een zware maaltijd is bijvoorbeeld, zullen de klachten na vertering van het voedsel verdwijnen. Zit het probleem ‘m in een verslapte sluitspier of een middenrifsbreuk, dan zal het probleem langer aanhouden. 

Tips bij maagzuur brandend


Op onze site staat 1 tip tegen maagzuur brandend. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips

Bij mij helpt het altijd om een koud glas water te drinken wanneer ik maagzuer heb!!

Anoniem
26 augustus 2020
0
Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina

Overzicht bij brandend maagzuur, oprisipingen of reflux

Volledig overzicht met tips, informatie en producten bij brandend maagzuur. Geschreven door consumenten en de redactie.