Populaire producten bij ontstoken tandvlees


Op onze site staat 0 product tegen ontstoken tandvlees. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle producten

Informatie bij ontstoken tandvlees


We hebben alle informatie rondom ontstoken tandvlees voor je verzameld. Alles over ontstoken tandvlees
69% Zelfzorgscore
Verloop van ontstoken tandvlees

Gemiddeld duurt ontstoken tandvlees tot 14 dagen. Blijven de klachten langer aanhouden neem dan contact op met uw huisarts.

Samenvatting ontstoken tandvlees

Mondgezondheid en orale hygiëne is belangrijk. Gezond tandvlees is lichtroze van kleur en ligt strak om de tanden heen. Bij een tandvleesontsteking of gingivitis zit de ontsteking in de tandvleesrand waardoor deze los komt te zitten. In erge gevallen ontstaan er grote holtes tussen het tandvlees en de tanden en kan de ontsteking zelfs het kaakbot aantasten. Dit ver gevorderde stadium noemen we parodontitis. De oorzaak van een tandvleesontsteking is tandplak, wat een heleboel bacteriën bevat. Tandplak dat blijft zitten wordt tandsteen en kan tot bloedend tandvlees leiden. Onthoud dat gezond tandvlees nooit bloedt. Mensen die roken en diabetici hebben meer kans op een tandvleesontsteking en ook zwangeren en vrouwen die de anticonceptiepil nemen krijgen er vaker last van. Tenslotte speelt ook erfelijkheid een rol.

Tips bij ontstoken tandvlees


Op onze site staat 0 tip tegen ontstoken tandvlees. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips
Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina

Overzicht bij ontstoken tandvlees en gingivitis

Volledig overzicht met tips, informatie en producten bij ontstoken tandvlees. Geschreven door consumenten en de redactie.