Populaire producten bij verkoudheid


Op onze site staan 24 producten tegen verkoudheid. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle producten

Informatie bij verkoudheid


We hebben alle informatie rondom verkoudheid voor je verzameld. Alles over verkoudheid
% Zelfzorgscore
Verloop van verkoudheid

Gemiddeld duurt verkoudheid tot dagen. Blijven de klachten langer aanhouden neem dan contact op met uw huisarts.

Wat is verkoudheid?

Bij een verkoudheid is er sprake van een ontsteking aan het neusslijmvlies, de bijholten en de keel. Dit is een gevolg van besmetting met een verkoudheidsvirus. Omdat een verkoudheid een virus is, is het erg besmettelijk. Iedereen heeft er dus wel eens last van, zowel volwassenen als kinderen. Herkenbare verschijnselen van een verkoudheid zijn onder andere een snotneus of veel hoesten. Vandaar dat er ook wel eens van neusverkoudheid wordt gesproken.

Oorzaak van verkoudheid

Een verkoudheid wordt veroorzaakt door besmetting met een verkoudheidsvirus. Hoewel veel mensen denken dat je verkouden kunt worden door je in de winter niet warm genoeg te kleden, is dat een fabeltje. De echte boosdoener van verkoudheid is een van de meer dan 200 verschillende virussen. Vandaar dat je dus keer op keer verkouden kunt worden: je raakt dan weer besmet met een ander type virus.

Is verkoudheid besmettelijk?

Ja, verkoudheid is erg besmettelijk. De virusdeeltjes verspreiden zich namelijk gemakkelijk en snel door de lucht. De verkoudheid wordt namelijk verspreid wanneer virusdeeltjes worden ingeademd die vrijkomen bij het niezen, hoesten of praten. Dit gebeurt vooral wanneer je je met elkaar in kleine, gesloten ruimtes met weinig ventilatie bevindt. Denk hierbij aan klaslokalen, het openbaar vervoer of kantoren.

Daarnaast is het ook mogelijk om het virus te pakken te krijgen door een oppervlak aan te raken dat iemand met verkoudheid heeft aangeraakt. Denk hierbij aan voorwerpen in openbare ruimtes zoals deurknoppen, tafels, handdoeken of speelgoed.

Tips bij verkoudheid


Op onze site staat 1 tip tegen verkoudheid. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips

Bij een waterige loopneus probeer een zalf met zoutoplossing en propjes wc-papier in je neus om tijdelijk de waterige substantie te absorberen.

Redactie fuufoo.nl
19 mei 2021
5
Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina