Informatie bij neusslijmvlies


We hebben alle informatie rondom neusslijmvlies voor je verzameld. Alles over neusslijmvlies
65% Zelfzorgscore
Verloop van neusslijmvlies

Deze aandoening kent geen verloop. Blijven de klachten (onaangenaam) aanhouden neem contact op met uw huisarts.

Wat is neusslijmvlies?

Wanneer het neusslijmvlies geïrriteerd is spreken we ook wel over hyperreactieve rhinitis of rhinosinusitis. Het is een vervelend kwaaltje waarbij het neusslijmvlies overgevoelig is voor bepaalde prikkels van buitenaf. Het slijmvlies in de neusholtes en neusbijholtes zal opzwellen en meer slijm produceren, met een verstopte neus of loopneus tot gevolg.

Die overgevoeligheid van het neusslijmvlies kan veroorzaakt worden door een allergie, (tabaks)rook, een stoffige omgeving, sommige parfums, temperatuurwisselingen (als het buiten koud is en je in een warme kamer binnkomt of omgekeerd), lichamelijke inspanning, langdurig gebruik van neusspray of druppels, sommige medicatie (zoals pijnstillers en cholesterolverlagers) of het kan een symptoom van zwangerschap zijn.

Men spreekt van een geïrriteerd neusslijmvlies als je regelmatig last hebt van de symptomen van een neusverkoudheid zonder dat je ziek bent en die langer dan 4 weken aanhouden. Het verschilt in die zin van een gewone verkoudheid dat er geen ziekteverwekkers (zoals bacteriën of virussen) aan de oorzaak liggen, maar wel prikkels uit de omgeving.

Tips bij neusslijmvlies


Op onze site staat 1 tip tegen neusslijmvlies. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips

Met een wattenstaafje zie je beter hoeveel Nisita je in je neus smeert zodat je beter kunt doseren

Bert
27 augustus 2020
4
Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina

Overzicht bij geïrriteerd neusslijmvlies, allergische rhinitis

Volledig overzicht met tips, informatie en producten bij ontstoken neusslijmvlies. Geschreven door consumenten en de redactie.