Populaire producten bij geïrriteerd neusslijmvlies


Op onze site staan 7 producten tegen geïrriteerd neusslijmvlies. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle producten

Informatie bij geïrriteerd neusslijmvlies


We hebben alle informatie rondom geïrriteerd neusslijmvlies voor je verzameld. Alles over geïrriteerd neusslijmvlies
65% Zelfzorgscore
Verloop van geïrriteerd neusslijmvlies

Deze aandoening kent geen verloop. Blijven de klachten (onaangenaam) aanhouden neem contact op met uw huisarts.

Wat is geïrriteerd neusslijmvlies?

We spreken van geïrriteerd neusslijmvlies als de slijmvliezen in je neus dik, opgezet en soms ontstoken zijn. Je moet veel niezen, wat mogelijk zelfs tot korsten in de neus leidt. Maar ook een verstopte neus, tranende ogen en een constante loopneus kunnen op geïrriteerd neusslijmvlies duiden. Dat de slijmvliezen in je neus geïrriteerd zijn, wordt door allergische of niet-allergische prikkels veroorzaakt. Of door beide. Heb je vaak last van geïrriteerde slijmvliezen van de neus of van hardnekkige ontstekingen van het neusslijmvlies, dan spreken we van allergische of niet-allergische rhinitis.

Wat zijn de oorzaken van geïrriteerd neusslijmvlies?

De oorzaak van geïrriteerd neusslijmvlies is niet eenduidig. Want jouw neus die dicht zit of juist die lopende neus, kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het kan een allergische reactie zijn. Op huisstofmijt, stuifmeel (pollen) van bomen of gras of huidschilfers van huisdieren bijvoorbeeld. 

  • Het kan het gevolg van een niet-allergische overgevoeligheid zijn. In dat geval gaat het om prikkels waar iedereen last van kan hebben; irriterende stoffen zoals rook, parfum of benzinedampen. Ook weersomstandigheden en inspanning vallen daaronder. 

Is geïrriteerd neusslijmvlies besmettelijk?

Nee, geïrriteerd neusslijmvlies is gelukkig niet besmettelijk. Het wordt niet veroorzaakt door een bacterie of een virus en is daardoor niet overdraagbaar van de ene op de andere persoon. Wel is het zo dat de oorzaak van jouw geïrriteerde neusslijmvlies ook bij een ander problemen op kan leveren. Dat ook jouw huisgenoot bijvoorbeeld reageert op huisstofmijt. Of op een irriterende stof zoals rook. In beide gevallen geldt dat het niet besmettelijk is, maar wel te ‘behandelen’ valt door de oorzaak weg te nemen en zo geïrriteerd neusslijmvlies te voorkomen.

Hoe lang duurt geïrriteerd neusslijmvlies?

Ontstoken neusslijmvlies duurt zolang als de bron van het probleem aanwezig blijft. Ben je vaak verkouden omdat je jouw huis niet voldoende schoon houdt en je huisstofmijtallergie opspeelt? Dan zal dit niet veranderen totdat je jouw leefomgeving flink onderhanden neemt. Daarnaast kan overgevoeligheid voor allergenen ook tot ontstoken neusslijmvlies leiden. Zo’n ontstoken neus wordt dan door allergische of niet-allergische prikkels veroorzaakt.

Tips bij geïrriteerd neusslijmvlies


Op onze site staan 2 tips tegen geïrriteerd neusslijmvlies. Bekijk welke het beste past bij jouw situatie. Bekijk alle tips

Met een wattenstaafje zie je beter hoeveel Nisita je in je neus smeert zodat je beter kunt doseren

Bert
27 augustus 2020
6

Nisita neuszalf daar zit wolvet in hoor is belangrijk voor mensen met allergie hiervoor.jamner dat dit nergens erbij staat. En voor echt ontstoken neusslijmvlies staat hier niets bij

Anoniem
15 september 2021
0
Bezoekers van Fuufoo.nl beoordelen
deze pagina gemiddeld met een 5,5
Beoordeel deze pagina

Overzicht bij geïrriteerd neusslijmvlies, allergische rhinitis

Volledig overzicht met tips, informatie en producten bij ontstoken neusslijmvlies. Geschreven door consumenten en de redactie.