Handeczeem

Handeczeem is de meest voorkomende huidaandoening aan de handen. Het is een ontsteking van de huid, veroorzaakt door factoren van buitenaf of van binnenuit en gaat vaak gepaard met vervelende jeuk. Allergenen zoals nikkel of rubber, maar ook water, zeep, wol en alcohol kunnen handeczeem veroorzaken.

Ouderdomsvlekken

Naarmate je ouder wordt, kunnen door toenemende pigmentvorming ouderdomsvlekken ontstaan. Ouderdomsvlekjes kunnen geen kwaad, maar wanneer je ze storend vindt zijn ze te behandelen met crèmes, stikstof- of laser. Wil je zelf aan de slag? Scrub dan je huid en breng gedurende een aantal weken éénmaal per week een beetje vers citroensap op de vlekjes aan. Na verloop van tijd zie je de vlekjes steeds meer vervagen en uiteindelijk verdwijnen.

Nagelbijten

Een op de vier mensen maakt zich er schuldig aan. Dwangmatig nagelbijten kan infecties, ontstekingen en misvormingen veroorzaken. Ook je gebit kan er onder lijden. Pak nagelbijten aan; gebruik een nagellak met een bittere smaak, zoek afleiding wanneer de neiging tot nagelbijten ontstaat of laat de tandarts of orthodontist een soort beugel/hoesje over de tanden maken, waardoor nagelbijten niet mogelijk is. 

Kalk- of schimmelnagel

Een kalknagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel en wordt door een schimmelinfectie veroorzaakt. Er zijn meerdere merken die het probleem aanpakken; een dagelijks azijnbadje kan ook helpen.

Redactie fuufoo.nl

Geschreven door

Redactie fuufoo.nl
redactie
Bezoekers van Fuufoo.nl beoordelen
deze pagina gemiddeld met een 10
Beoordeel deze pagina