Milou Deelen

Daarnaast is Milou Deelen geïnterviewd. In 2017 ging ze viral met een video over slutshaming die veel ophef veroorzaakte. Sinds 2,5 jaar werkt ze als freelancejournalist en daarnaast is ze een echte feminist en medeauteur van het boek Krabben. Iris en Josh praten met haar over het slutshamen, het denigreren van vrouwen op de werkvloer, of vrouwen minder durven dan een man en het krabbenmandeffect. 

De derde golf

Ook praten Iris, Josh en Milou over de ‘derde golf’. Er is namelijk sprake van een derde, misschien zelfs al vierde feminisme golf. Milou werpt haar blik hierop en geeft aan wat ze daar positief en negatief aan vindt. Iris en Josh vertellen over de eerste feminisme golven, van de Dolle Mina’s tot de #metoo beweging en hoe dat tot stand is gekomen. 

Hoewel er dus vroeger al flink is gestreden voor gelijkere rechten lijkt het erop dat het feminisme nog steeds nodig is. Iris en Josh geven hier een aantal voorbeelden over en Milou geeft tips hoe je je beter kan inlezen in feminisme zodat je goed weet waar het over gaat en voor staat. 

Een goede en informatieve seizoenstart van Over Seks(t) die meerdere kanten van het feminisme belicht en je tot het nadenken zet! 

Bekijk hier de aflevering.

Josh & Iris Oversekst.com

Geschreven door

Josh & Iris Oversekst.com
Redactie
Bezoekers van Fuufoo.nl beoordelen
deze pagina gemiddeld met een 10
Beoordeel deze pagina