1.    Betere huid

Een onrustige huid wordt vaak veroorzaakt door bepaalde giftige stoffen in het lichaam. Deze gifstoffen worden door water drinken uit het lichaam gespoeld. Minder puistjes en andere oneffenheden is ook een effect water drinken. 

2.    Water tegen pijn

Kramp en pijnlijke gewrichten zijn vaak een gevolg van te weinig drinken. Je lichaam droogt dan als het ware uit. Door veel water te drinken voorkom je deze uitdroging en zal je minder snel kramp hebben. Daarnaast heb je ook sneller hoofdpijn door te weinig drinken. Bij clusterhoofdpijn water drinken wordt ook vaak geadviseerd. Het is belangrijk om dit soort pijn te voorkomen door ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd blijft. Het is niet bewezen dat koorts een gevolg is van een tekort aan vocht. 

3.    Balans vocht

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, tot wel 60%. Je vochtbalans wordt onderhouden door genoeg water te drinken. Voedingsstoffen worden door je lichaam getransporteerd door water drinken. Ook het verteren van voeding en het reguleren van je lichaamstemperatuur gaat samen met je vochtbalans. 

4.    Brandstof spieren

Tijdens sporten ga je snel zweten. Je spieren verliezen dan veel water. Als spieren uitdrogen worden ze moe. Door meer water te drinken krijg je meer energie. Je houdt het sporten langer vol en je spieren zullen beter herstellen. Water als brandstof voor je spieren is dus nog een voordeel water drinken. 

5.    Water drinken afvallen

Het verliezen van gewicht en water drinken gaan samen. Door het drinken van water voel je jezelf sneller vol en ga je dus minder eten. Het is belangrijk om in één keer je glas leeg te drinken, een paar kleine slokjes is niet genoeg. De maag voelt zich dan gevoed en geeft dit door aan de hersenen. Dit gebeurt niet als je alleen maar een paar kleine slokjes neemt. 

6.    Productiever

Je bent alerter als je water drinkt. Daarnaast kun je jouw focus beter behouden als je genoeg drinkt. Hoeveel water per dag gedronken moet worden verschilt, maar over het algemeen is de richtlijn 2 liter water drinken per dag. Je hoeft niet altijd koud water te drinken. Warm water drinken draagt net zo goed bij aan de hydratatie van je lichaam als het drinken van koud water. Daarnaast is warm water drinken af en toe lekker om weer op temperatuur te komen tijdens de koude wintermaanden. 

7.    Water tegen een kater

Als je niet fit bent de dag na een avondje teveel drinken, dan kan water zeker helpen! Alcohol droogt het lichaam uit. Het is dan ook belangrijk om de vochtbalans van je lichaam weer op peil te krijgen door water te drinken. Hierdoor zal je hoofdpijn waarschijnlijk snel verdwijnen. 

8.    Goed voor je brein

Er is een verband tussen het halen van hoge cijfers door studenten en het drinken van water. Door water drinken kan je helderder nadenken. Dit kan een positieve invloed hebben op je behaalde resultaten op school. 

9.    Nierfunctie

Het afval wordt door je nieren uit je lichaam gehaald en naar je blaas gestuurd. Hier verlaat het afval jouw lichaam. Om ons lichaam goed te kunnen reinigen, hebben de nieren genoeg vocht nodig. Het is daarom erg belangrijk om genoeg water te drinken. 

10. Moeheid

Na een korte nacht helpt water tegen vermoeidheid. Vermoeidheid is namelijk één van de meest voorkomende redenen van uitdroging! Belangrijk om in dat geval genoeg water te drinken. a

Teveel water drinken

Water drinken is goed voor je, maar hoeveel glazen water per dag? 2 liter is gemiddeld, dat zijn ongeveer 10 glazen water. Hoeveel glazen water per dag je moet drinken is afhankelijk van de eigenschappen van jouw lichaam (gewicht, lengte, hoe vaak je sport, etc.). Teveel water drinken is namelijk niet goed voor je. Dit kan een watervergiftiging opleveren. Water drinken is dus goed voor je gezondheid, maar je moet het niet overdrijven.

Redactie fuufoo.nl

Geschreven door

Redactie fuufoo.nl
redactie
Bezoekers van Fuufoo.nl beoordelen
deze pagina gemiddeld met een 5,5
Beoordeel deze pagina