Slechte weerstand symptomen

Er zijn een aantal symptomen die op een slechte weerstand  duiden.

  • Het immuunsysteem of afweersysteem is een andere benaming voor je weerstand.

  • Het systeem bestaat uit verschillende cellen en eiwitten die samen een complex netwerk vormen.

  • Alle ziektekiemen die het lichaam binnendringen worden aangevallen door je weerstand. Hierdoor krijg je sneller last van een verkoudheid of griep.

Hoe verbeter je je weerstand?

Een goede weerstand opbouwen is dus erg belangrijk. Je slechte weerstand verbeteren zorgt ervoor dat je sneller herstelt van een virus. Hoe krijg je een goede weerstand? Hieronder vind je 6 tips voor een betere weerstand. 

1.    Goede darmflora

Wat is goed voor je weerstand? Het begint bij een goede darmflora. Jouw darmflora gaat het leuk vinden als je dagelijks twee porties fruit, volkoren producten en minimaal 250 gram groenten eet. Het maakt niet uit of je verse groenten of diepvriesgroenten eet. Hiermee krijg je de benodigde mineralen en vitamines binnen, maar ook vezels. Vezels zijn erg belangrijk voor een goede darmflora. 

2.    Gevarieerd eten

Het is ook belangrijk om gevarieerd te eten. Hierdoor krijg je verschillende voedingsstoffen binnen en dit helpt weerstand verbeteren. 

3.    Genoeg drinken

Er wordt geadviseerd om minimaal 1,5 liter water te drinken per dag. Voldoende vocht helpt het spijsverteringsstelsel, zorgt ervoor dat voedingsstoffen in de darmen opgenomen worden en helpt bij het transport van voedings- en afvalstoffen. 

4.    Multivitaminen

Multivitaminen zijn een goede aanvulling op gevarieerde en gezonde voeding. Multivitaminen zijn nooit een vervanging van voeding, maar echt extra. Volg dus alsnog ook de andere tips op. 

5.    Vitamine C

Zorg ervoor dat je genoeg vitamine C binnenkrijgt. Groenten en fruit bevatten vaak vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat je weerstand op peil blijft. 

6.    Vitamine D

Naast vitamine C is vitamine D ook erg belangrijk. Dit zit in vette vis, bak- en braadproducten. Ook de zon zorgt voor vitamine D. Veel Nederlanders hebben een tekort aan vitamine D, omdat de zon hier niet altijd schijnt. 

Hoe verbeter je je weerstand?

Met bovenstaande tips ben je al een paar stappen op weg naar een betere weerstand. De slechte weerstand oorzaak is vaak een levensstijl met gebrek aan gezonde en gevarieerde voeding. Door bovenstaande tips op te volgen verbeter je jouw weerstand. Als je eenmaal een goede weerstand hebt, dan is het belangrijk om deze in stand te houden. Dit doe je niet door tijdelijke veranderingen, maar door het aanpassen van je levensstijl. Zorg er ook voor dat je voldoende rust en stress zoveel mogelijk vermijdt. Koud douchen kan ook helpen om je weerstand te ondersteunen. Als je dit te koud vindt, dan kun je er ook voor kiezen om alleen de laatste paar seconden koud af te douchen.

Redactie fuufoo.nl

Geschreven door

Redactie fuufoo.nl
redactie
Hoe vond je deze pagina?
Laat als eerste een review achter!
Beoordeel deze pagina